Щодо надання дозволу на здійснення митної брокерської діяльності та контролю за такою діяльністю

Наказом Міністерства фінансів України від 04 серпня 2015 року № 693 затвердив Порядок подання та розгляду заяв та надання дозволу на здійснення митної брокерської діяльності та контролю за нею.
Відповідно до даного наказу підприємства, що бажають здійснювати митну брокерську діяльність повинні отримати дозвіл, що видається Державною фіскальною службою України (надалі — ДФС) та Адміністрацією Державної прикордонної служби України (надалі Адміністрація Держприкордонслужби) відповідно до поданої заяви про надання/переоформлення дозволу на здійснення митної брокерської діяльності за встановленою формою.

Підприємство, якому надано дозвіл, включається до реєстру митних брокерів. З моменту його включення до даного реєстру розпочинається декларування товарів, митним брокером.

Дія виданого дозволу, поширюється на всі відокремлені підрозділи підприємства. Варто відмітити, що право використання дозволу не може передаватися іншій особі.

У разі виникнення підстав для переоформлення дозволу, передбачених ст. 413 Митного кодексу України, підприємство зобов’язане протягом 30 днів з дати виникнення таких підстав звернутися до ГФС із заявою про надання /переоформлення дозволу. Під час переоформлення дозволу його дія не зупиняється.

Ухвалення рішення про надання, переоформлення дозволу загальною групою, створеної відповідно до наказу ДФС та Адміністрації Держприкордонслужби, та внесення відповідної інформації до реєстру митних брокерів здійснюється протягом 20 робочих днів з дня надходження до ГФС заяви про надання/переоформлення дозволу.

Протягом 3 робочих днів з дня прийняття рішення про надання дозволу виписка з реєстру митних брокерів надається підприємству.

ДФС забезпечує оприлюднення і оновлення на офіційному сайті реєстру митних брокерів.
Інформація, що міститься в реєстрі митних брокерів, є доступною для перегляду посадовими особами ГФС, митниць в межах їх компетенції.

Просмотров: 201

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018