Щодо посилення боротьби з браконьєрством та захисту навколишнього середовища

З 30 вересня 2015 року, набуває чинності Закон України від 17.06.2015 № 530-VIII «Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення боротьби з браконьєрством та захисту навколишнього середовища», відповідно до якого надається право посадовим особам та єгерям мисливських угідь складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 65, 65-1, 66, 72, 73, 77, 77-1, 85 і 85-1 КпАП України.

Метою таких змін є, насамперед, збереження природних ресурсів і підвищення рівня відповідальності за порушення, пов’язані з нанесенням шкоди навколишньому природному середовищу.

Відзначимо, що посадових осіб користувачів мисливських угідь — приватних мисливських господарств у 2012 році позбавили права складати протоколи про адміністративні правопорушення, що призвело до значного збільшення випадків браконьєрства. Працівники єгерської служби практично щодня перебувають в мисливських угіддях і крім порушень правил полювання стикаються з такими порушеннями як засмічення лісів і лісопосадок, випалювання сухої трави, розведення багать з порушенням протипожежних правил і т.п. Здійснюючи охорону мисливських угідь та виявляючи факти браконьєрства, кілька років єгеря були позбавлені будь-яких можливостей затримати правопорушника, зафіксувати і припинити порушення.

Просмотров: 217

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018