Щодо створення Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками

У листі Державної регуляторної служби № 6528/020/-15 від 04.09.2015 р., у відповідь на звернення Державної службу з лікарських засобів зазначається, що Державна служба з лікарських засобів повинна продовжувати виконувати функції органу ліцензування до моменту завершення здійснення заходів щодо створення Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками.

Нагадаємо, п. 1 постанови Кабміну від 10.09.2014 р № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» передбачено утворити Державну службу з лікарських засобів і контролю за наркотиками, реорганізувавши шляхом злиття Держслужби з лікарських засобів та Держслужби з контролю за наркотиками, і поклавши на нову Службу функції, які виконували зазначені органи (крім функцій щодо забезпечення формування державної політики з питань обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу, а також координації діяльності органів виконавчої влади із зазначених питань).

Розпорядженням Кабінету Міністрів від 17.06.2015 р № 620-р була утворена комісія з реорганізації Держслужби лікарських засобів.

Зазначені зміни в системі центральних органів виконавчої влади було враховано в п. 10 Переліку органів ліцензування (далі — Перелік).

Так, Держслужбу з лікарських засобів і контролю за наркотиками було визначено органом ліцензування таких видів господарської діяльності як виробництво, оптова та роздрібна торгівля, імпорт лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) і культивування рослин, включених до таблиці I Переліку, розробка, виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізація, ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до Переліку.

Однак п. 6 постановою № 442 передбачено, що центральні органи виконавчої влади, які припиняють діяльність у зв’язку з цим постановою, продовжують здійснювати повноваження та функції у певних сферах до завершення здійснення заходів щодо утворення нових ЦОВВ, яким передаються повноваження і функції їх попередників.

Просмотров: 176

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018