Щодо забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками

09.03.2017 набуває чинності постанова Кабінету міністрів від 01.03.17 № 110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року № 187 і від 31 березня 2015 року № 200».
Змінено систему закупівлі санаторно-курортних послуг для окремих категорій громадян, які потребують соціального захисту. Для цього розроблено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на дані цілі.
Відтепер путівки для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа — управління — санаторій). Людина зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління соціального захисту, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, на підставі якої передбачено безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Просмотров: 159

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018