Створення центру громадського здоров’я: новація майбутнього

Відповідно до розпорядження № 909-р від 2 вересня 2015 року, Кабінет Міністрів України дозволив Міністерству охорони здоров’я створити державну установу «Центр громадського здоров’я». Дана установа буде створюватися шляхом злиття державних підприємств, установ, організацій, визначених МОЗ, а також переданих йому відповідно до переліку, визначеного Державною санітарно-епідеміологічною службою, для здійснення функцій у сфері епідеміологічного нагляду (спостереження).

Раніше, представники Міністерства охорони здоров’я та USAID вели переговори про надання технічної допомоги новоствореному департаменту громадського здоров’я міністерства з метою налагодження його ефективної роботи в рамках реформування системи охорони здоров’я.

Було визначено, що проект USAID надасть технічну підтримку Міністерству охорони здоров’я в підготовці плану першочергових заходів щодо розвитку системи громадського здоров’я в країнах, у сфері оптимізації нормативно-правової бази, розподілу ресурсів та фінансування програм з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу для найуразливіших груп населення і зміцнення кадрових ресурсів у сфері охорони здоров’я.

Просмотров: 240

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018