Створюється реєстр військовозобов’язаних

Запроваджується автоматизований військовий облік військовозобов’язаних (призовників). Для цього створюється Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних.
Реєстр ведеться для:
— військового обліку;
— планування й виконання заходів із мобілізації, призову на строкову військову службу, приймання на військову службу за контрактом;
— інформування звільнених із військової служби, які мають право на пенсію, і членів сімей загиблих військовослужбовців.
Відомості про військовозобов’язаних (призовників) незалежно від місця їх проживання або перебування підлягають обов’язковому внесенню до реєстру.
До персональних даних військовозобов’язаного (призовника) належать відомості або сукупність відомостей про фізичну особу, за якими вона може бути конкретно ідентифікована. Власником персональних даних військовозобов’язаних (призовників) у реєстрі є Міноборони, розпорядником персональних даних — Генеральний штаб ЗСУ.
Військовозобов’язані (призовники) зможуть отримувати інформацію про своє включення до реєстру, про внесені відомості, а також заявляти про неправомірне включення (невключення) до реєстру, вимагати виправлення недостовірних відомостей.
Персонально-якісний облік призовників і військовозобов’язаних передбачає облік відомостей (біографічні дані, стан здоров’я, результати співбесід тощо) щодо призовників і військовозобов’язаних, які узагальнюються в особистих справах призовників або в облікових картках військовозобов’язаних і реєструються в Єдиному державному реєстрі військовозобов’язаних. Ведення персонально-якісного обліку покладається на районні (міські) військові комісаріати.
Закон «Про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних» (проект № 2504а-д) прийнято 16 березня.

Просмотров: 259

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018