У наданні кредиту не можуть відмовити через використання паспорта нового зразка

НБУ ознайомить співробітників, відповідальних за роботу з клієнтами, зі змінами в законодавстві України в частині використання клієнтами банків ID-картки замість паперового паспорта громадянина України.
Причиною стали звернення громадян до ДМС у зв’язку з відмовами банків в оформленні заявок на отримання кредитів через використання паспорта нової форми у вигляді пластикової картки. Про це ДФС вказала в листі від 30 березня 2017 року № 4-1923/1-17.
При цьому НБУ зазначає, що банк перед видачею готівки перевіряє належність одержувачеві пред’явленого паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу та може бути використаний для вчинення правочинів, а також відповідність паспортних даних відомостям, зазначеним у касових документах. Водночас працівник банку у видаткових касових документах вказує найменування пред’явленого документа, його серію, номер, дату видачі та найменування установи, яка видала документ.
Працівників банків буде повторно ознайомлено з новим зразком паспорта громадянина України у формі ID-картки, щоб запобігти незаконним відмовам громадянам у наданні банківських послуг.
Порядок установлення особи під час здійснення касових операцій роз’яснено в листі НБУ від 18 квітня 2017 року № 50-0006/28329.

Просмотров: 185

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018