У Верховній Раді пропонують зняти обмеження на б/у автомобілі

20 грудня 2016 року у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №5562 «Про внесення змін до Розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо формування цивілізованого ринку старих автомобілів».
Український автопром пропонують поліпшити, збільшивши кількість розмитнених транспортних засобів і оновивши автопарк України. Також пропонується не збільшувати ставки акцизного збору на авто певного класу. Мета законопроекту досягається шляхом внесення змін до п. 15 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо продовження дії знижених ставок акцизного збору на транспортні засоби, які були у використанні до 31 грудня 2020 року, а також зняття існуючих обмежень на застосування цих ставок.
Очікуваним результатом прийняття законопроекту буде формування цивілізованого ринку старих автомобілів в Україні, приведення національного законодавства у відповідність до досвіду країн Європейського Союзу з урахуванням всіх об’єктивних чинників і усунення корупційних ризиків. У результаті реалізації цієї законодавчої ініціативи в Україні пройде оновлення автопарку, що призведе до підвищення безпеки громадян у разі ДТП, сприятиме поліпшенню екології, збільшенню надходжень до бюджету за рахунок збільшення кількості розмитнених транспортних засобів, зменшенню черг на контрольно-пропускних пунктах і зменшенню використання різних тіньових схем в області користування автомобілями.
Ухвалення цього законопроекту позитивно вплине на розвиток автомобільного ринку і дасть можливість громадянам як легалізувати вже куплені автомобілі іноземної реєстрації, так і купити їх (особливо соціальним категоріям громадян, які в першу чергу мають потребу в доступному індивідуальному автомобільному транспорті: інвалідам, сім’ям з дітьми-інвалідами, багатодітним сім’ям та будинкам сімейного типу, селянам, воїнам АТО і ін.).

Просмотров: 187

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018