Україна вступила в зону вільної торгівлі з Європейським Союзом

З 1 січня 2016 року набирає чинності розділ ІV "Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею" Угоди про асоціацію між Україною та ЄС від 27.06.2014 р., який передбачає поступове скасування ввізних і вивізних мит та створення зони вільної торгівлі з ЄС
Для підтвердження українського походження товарів експортерам необхідно буде отримати сертифікат з перевезення товарів з України за формою EUR.1, який у наступному році повинен безкоштовно видаватися митними органами (наказ Мінфіну N 1142 від 18.11.2014 року). Відзначимо, що при експорті в країни ЄС до товарів українського походження застосовуватимуться пільги зі сплати мита за умови подання митним адміністраціям країн ЄС таких сертифікатів.
Нульові ставки з 1 січня 2016 року вводяться для наступних груп товарів:
— Промислові,
— Сільськогосподарські,
— Товари переробної та харчової промисловості.
По товарах текстильної, кондитерської, хімічної галузей, на насінну продукцію, окремі зернові культури, фрукти, сухофрукти, приправи і спеції, іншу продукцію рослинного походження відбудеться симетрична відміна ввізних мит обома сторонами.
Надалі тарифна лібералізація для ЄС буде проводитися протягом 3-річного (деякі види рибної продукції, взуття, труби і т.д.), 5-річного (телефонні апарати, апаратура для радіомовлення, лінзи для камер і т.д.) і 7-річного (апаратура для відеозапису, моторні транспортні засоби, добрива тощо) періодів. Україна матиме можливість знизити ввізні мита протягом 3-річного (шапки, парасольки, бруківка і т.д.), 5-річного (посуд, обладнання для миття, трактори і т.д.), 7-річного ( автокрани, автобурові, транспортні засоби, оснащені електричними двигунами і т.п.) і 10-річного (автомобілі легкові) перехідних періодів.

Просмотров: 172

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018