Умови прийому громадян до членів житлово–будівельного кооперативу буде зміненоКомітет з питань будівництва, містобудування і житлово–комунал

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово–комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект № 3273 щодо зміни умов прийому громадян до членів житлово–будівельного кооперативу.
Під час обговорення зазначалося, що метою законопроекту є спрощення прийому громадян до членів житлово–будівельного кооперативу. Проектом пропонується внести зміни до Житлового кодексу УРСР, передбачивши, що громадянин вправі вступити до житлово–будівельного кооперативу і одержати в ньому квартиру, незалежно від того, чи перебуває він на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов.
Поза цим проект передбачає, що на облік бажаючих вступити до житлово–будівельного кооперативу беруться громадяни, які постійно проживають у даному населеному пункті. У випадку, коли будівництво здійснюється повністю (частково) за державні кошти, на облік бажаючих вступити до кооперативу беруться громадяни, які відповідно до законодавства є такими, що потребують поліпшення житлових умов. Облік громадян, які бажають вступити до житлово–будівельного кооперативу, здійснюється органами місцевого самоврядування в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Просмотров: 167

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018