В Україні може з’явитися «електронний суд»

На сайті ВРУ зареєстровано законопроект (за № 6232), яким покликано здійснити нормативне врегулювання процесуальних механізмів, котрі мають забезпечити ефективний, справедливий, неупереджений та своєчасний захист прав і свобод особи в суді.
Серед широкого кола запропонованих змін вирізняється впровадження можливостей здійснення судочинства із застосуванням інформаційних технологій («електронний суд»), зокрема, учинення всіх процесуальних дій через засоби електронного зв’язку з відповідними механізмами ідентифікації та безпеки.
Учасникам справи забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, не залишаючи свого житлового або робочого приміщення, а для свідків, експертів — у приміщенні іншого суду.
Матеріали справ зберігатимуться, як правило, в електронному вигляді, що спростить доступ до них учасників справи, усуне часові, фінансові й організаційні витрати, пов’язані з пересилкою матеріалів справи з одного суду до іншого, спростить аналіз й узагальнення судової практики тощо.

Просмотров: 260

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018