ВАСУ роз’яснив порядок доступу представника позивача до матеріалів адміністративної справи, в яких міститься державна таємниця

Довідка про допуск і доступ представника позивача до матеріалів адміністративної справи, що містить державну таємницю, оприлюднена постановою ВАСУ від 13 березня 2017 року № 4.
До участі в розгляді адміністративної справи, матеріали якої містять відомості, що становлять державну таємницю, допускаються тільки особи, які мають до неї допуск.
З метою оформлення необхідних документів для доступу до державної таємниці представник позивача може звернутися безпосередньо до голови суду, в якому знаходиться на розгляді справа. Також отримати доступ до державної таємниці можна за допомогою подання відповідного клопотання в судовому засіданні. Суд видає ухвалу, в резолютивній частині якої припиняє провадження у справі та звертається до голови суду з метою доручення режимно-секретному органу суду підготовки пакета документів, необхідних для оформлення допуску представника позивача до державної таємниці, та передачі його до СБУ.
Доступ до конкретної таємної інформації та її матеріальних носіїв надається ухвалою суду представнику позивача після отримання ним необхідного допуску. При наданні доступу враховуються обставини, встановлені судом в адміністративному провадженні.

Просмотров: 164

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018