Вдосконалення правового регулювання гарантії

19.05.2015 р. Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання гарантії».

Законопроект передбачає зміни до поняття «гарантія». Відповідно, за гарантією банк, інша фінансова установа, яка має право видавати гарантії відповідно до закону (гарант), бере на себе зобов’язання сплатити на вимогу кредитора (бенефіціара) замість боржника (принципала) грошову суму відповідно до умов гарантії.

Гарантія вчиняється у письмовій формі та повинна містити відомості про найменування гаранта, принципала та бенефіціара, посилання на основне зобов’язання, в забезпечення виконання якого видається гарантія, грошову суму, яка підлягає сплаті, строк дії гарантії та умови платежу за гарантією.
Зміни передбачають, що кредитор має право відступити свої права за гарантією іншій особі лише у випадку, якщо це прямо передбачено гарантією, та за умови, що цій особі були відступлені права за основним зобов’язанням. Боржник може бути замінений іншою особою лише за згодою кредитора і гаранта та за умови, що на цю особу було переведено борг за основним зобов’язанням.

Просмотров: 179

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018