Відтепер поліцейські не зможуть зупиняти водіїв жезлом, а дозволи на проїзд великогабаритного транспорту видаватимуть швидше

04.04.2017 набрала чинності Постанова Кабінету міністрів від 22.03.2017 року № 161 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань безпеки дорожнього руху», відповідно до якої встановлено, що стежити за безпекою дорожнього руху уповноважена Національна поліція (а не Державтоінспекція).
Відповідні зміни внесено до Правил дорожнього руху. Так, водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд з метою визначення стану алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, які знижують увагу та швидкість реакції. За рішенням поліцейського за наявності відповідних підстав водій зобов’язаний пройти позачерговий медичний огляд для визначення здатності безпечно керувати транспортним засобом.
Встановлено, що жезл використовується поліцейськими та працівниками підрозділів військової інспекції безпеки дорожнього руху тільки для регулювання дорожнього руху (попередня редакція передбачала можливість зупинки ТЗ за допомогою жезла, нині це положення виключено).

Просмотров: 188

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018