Випускники, які закінчили вищі навчальні заклади вільні у виборі місця роботи

01.01.2017 набирає чинності Закон № 1662-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників»
Законом встановлено, що вищі навчальні заклади не зобов’язані здійснювати працевлаштування випускників. Випускники вищих навчальних закладів вільні у виборі місця роботи за винятком деяких випадків.
Крім того, право на першочергове зарахування у вищі медичні і педагогічні навчальні заклади за державним замовленням мають особи у разі укладення ними договору про відпрацювання не менше 3-х років в сільській місцевості і селищах міського типу.
Випускникам медичних і педагогічних вищих навчальних закладів, що уклали зазначений договір, держава забезпечує безкоштовне користування житлом з опаленням і освітленням в межах встановлених норм.
Встановлено, що одним із завдань вищих навчальних закладів є сприяння працевлаштуванню випускників. А державні органи, до сфери управління яких належать вищі навчальні заклади, повинні сприяти працевлаштуванню випускників цих вищих навчальних закладів, здійснювати розподіл випускників вищих військових навчальних закладів (вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання) для подальшого проходження служби і надавати випускникам інших вищих навчальних закладів інформацію про наявність вакансій у складі юридичних осіб будь-якої форми власності і підпорядкування для можливого працевлаштування.

Просмотров: 204

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018