Вихідний 8 березня можуть скасувати

Календар державних свят і пам’ятних днів може змінитися.
Передбачено дати поділити на категорії: державне свято, день жалоби, міжнародний день, пам’ятна дата, професійне свято, скорботний день, традиційне свято.
До нової категорії «Міжнародні дні» зараховано 8 березня — День боротьби за права жінок (день буде святковим, але не вихідним) і 1 травня — День праці (буде вихідним).
Шевченківський день (9 березня) і День сім’ї (друга п’ятниця вересня) як вихідні святкові виключено із запропонованого календаря.
Залишається традиційне свято — День Святої Трійці. Другий день після Пасхи та Трійці (понеділок) залишаються вихідними.
Також як традиційне свято вноситься Різдво Христове за григоріанським календарем (відзначається 25 грудня, але не є вихідним днем).
Неробочий святковий день запропоновано не переносити на понеділок, якщо він припадає на вихідний (крім Різдва за юліанським календарем, 7 січня).
У КЗпП запропоновано встановити, що за поданням релігійних громад, зареєстрованих в Україні, керівництво підприємств, установ, організацій надає особам, які сповідують відповідні релігії, до трьох днів відпочинку впродовж року для святкування їхніх великих свят з відпрацюванням за ці дні. День Державного Прапора України відзначатиметься 4 вересня (саме в цей день підняли синьо-жовтий прапор над будівлею Верховної Ради України в 1991 році).
Законопроектом сортуються скорботні дні, відповідно запропоновано День пам’яті жертв політичних репресій перенести з третьої неділі травня на першу неділю листопада на вшанування жертв розстрілу 3 листопада 1937 р. в урочищі Сандармох, коли за вироком позасудових органів загинули понад 100 діячів української культури, науки, військових, священнослужителів — в’язнів Соловецького табору особливого призначення.

Просмотров: 156

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018