Визначено критерії та порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку

05.10.2016 набула чинності постанова Національного банку від 28.09.2016 № 389, якою затверджено Положення про критерії та порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України.
Національний банк здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку (далі − уповноважені банки) за такими критеріями:
— держава володіє часткою статутного капіталу в такому банку понад 75 % або контрольний пакет банку належить міжнародним фінансовим та банківським установам, що мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу, підтверджений у бюлетені однієї з провідних світових рейтингових компаній. Банки, які відповідають цьому критерію, не залучатимуться до зберігання запасів готівки Національного банку, якщо щодо них або до власників істотної участі в них, або до пов’язаних з ними осіб, або до їх кінцевих бенефіціарних власників застосовано санкції Україною, іноземними державами − членами Організації економічного співробітництва та розвитку чи Європейського Союзу;
— банк здійснює операції з перевезення валютних цінностей та інкасації коштів на підставі письмового дозволу Національного банку не менше ніж 10 років.
Національний банк здійснює відбір банків для надання статусу уповноваженого банку на підставі відповідних письмових звернень банків України, які мають містити інформацію, визначену п. 2 Положення.

Просмотров: 179

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018