Встановлено механізм проведення перевірок Національним агентством з питань запобігання корупції

13.09.2016 набрало чинності рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 11.08.2016 № 2 яким затверджено Порядок проведення перевірок Національним агентством з питань запобігання корупції.
Порядком визначається механізм проведення Національним агентством з питань запобігання корупції перевірок дотримання вимог Законів «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні», а також оформлення і розгляду результатів таких перевірок.
Об’єктами перевірки є державні органи, органи влади АРК, органи місцевого самоврядування, юридичної особи, у тому числі політичні партії, у випадках, передбачених зазначеними вище Законами.
Основними завданнями при проведенні перевірок є:
— визначення стану організації роботи із запобігання і виявлення корупції в державних органах, органах влади АРК, органах місцевого самоврядування, зокрема щодо підготовки та виконання антикорупційних програм;
— встановлення можливих фактів порушення вимог Закону «Про запобігання корупції» об’єктами перевірок;
— здійснення державного контролю за діяльністю політичних партій відповідно до вимог Закону «Про політичні партії в Україні»;
— своєчасне попередження, виявлення та вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень антикорупційного законодавства, законодавства у сфері фінансування політичних партій.
Перевірки проводяться уповноваженими особами Національного агентства, визначеними відповідно до вимог ст. 13 Закону «Про запобігання корупції».

Просмотров: 151

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018