Встановлено розмір внесків та плати за стажування у адвоката на 2017 рік

Рада адвокатів України встановила розмір плати за проходження стажування для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2017 році.
Відповідні рішення були прийняті на засіданнях Ради адвокатів України 16 грудня 2016 року. Згідно з рішенням Рада адвокатів України № 292 «Питання забезпечення організаційних заходів проходження стажування», яка набирає чинності з 01.12.2017 року, встановлено, що розмір внеску для особи, стосовно якої радою адвокатів регіону прийнято рішення про призначення керівником стажування, видачу направлення на стажування, затвердження індивідуального плану стажування та строки подання поточних звітів, складає не менше 12 мінімальних місячних заробітних плат (визначеної за станом на день його сплати). При цьому сума розподіляється наступним чином: 50% від встановленого розміру внеску отримує керівник стажування; 30% отримує раду адвокатів регіону, 20% − на поточний рахунок Ради адвокатів України (Національної асоціації адвокатів України).
У Національній асоціації адвокатів України відзначають, що в разі несплати адвокатом щорічного внеску у визначений Положенням термін – до 31 січня 2017 року, останній сплачується у розмірі однієї мінімальної місячної заробітної плати, законодавчо закріпленої на момент сплати (3200 грн. згідно з прийнятим Держбюджетом−2017).
Для осіб, які набувають статус адвоката, і для адвокатів, які відновлюють свідоцтво про адвокатську діяльність після 31 січня 2017 року, щорічний внесок встановлюється в розмірі одного зарплатного мінімуму на момент сплати. Щорічний внесок вважається сплаченим з моменту надходження грошових коштів на банківські рахунки органів адвокатського самоврядування.

Просмотров: 215

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018