Встановлено вичерпний перелік підстав, за наявності яких митні органи можуть проводити огляд товарів та комерційних ТЗ

З 12 липня 2016 року набирає чинності постанова Кабінету міністрів від 25.05.2016 № 341, якою вносяться зміни до вичерпного переліку підстав, за наявності яких може проводитись огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України.
Встановлено, що підставами, за наявності яких може проводитись огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України, є, зокрема, одержання в установлених законодавством випадках від правоохоронних органів письмових доручень у рамках кримінального провадження, оперативно-розшукової або контррозвідувальної справи.
Такі доручення обов’язково повинні містити інформацію про підстави їх надсилання, номер відповідного провадження (справи), строк виконання, відомості про товари, осіб, які їх переміщують, та/або про транспортні засоби комерційного призначення, з використанням яких можуть бути вчинені порушення законодавства з питань державної митної справи.
У разі відсутності у письмовому дорученні усієї вищезазначеної інформації, таке доручення не є підставою для проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення органами доходів і зборів, про що невідкладно письмово інформується відповідний правоохоронний орган.
У разі невиявлення порушень митних правил під час проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення з вищевказаної підстави, такий огляд (переогляд) проводиться у строк, установлений ч. 1 ст. 255 Митного кодексу.

Просмотров: 191

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018