За злочини проти дітей запропоновано більш жорстоке покарання

08 серпня 2017 року в Парламенті зареєстровано законопроект № 7020 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав і свобод дітей».
Запропоновано посилити кримінальну відповідальність за низку злочинів, жертвами яких є діти. Строк позбавлення волі може бути збільшено за злочини, передбачені статтями 130 (зараження вірусом імунодефіциту людини або іншою невиліковною інфекційною хворобою), 133 (зараження венеричною хворобою), 135 (залишення в небезпеці), 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 152 (зґвалтування), 303 (сутенерство або залучення особи до заняття проституцією) Кримінального кодексу України та інше.
Окрім того, автори законопроекту виступають за доповнення Кримінального кодексу України новими нормами. Так, рекомендовано розділити відповідальність за доведення до самогубства, сприяння його здійсненню й організацію діяльності, пов’язаної зі схилянням до суїциду. У Кримінальному кодексі може також з’явитися стаття, яка встановлює відповідальність за залучення дитини до виконання дій, що являють небезпеку для її життя та здоров’я.
Запропоновано посилити адміністративну відповідальність недобросовісних батьків. За споювання неповнолітньої особи батьків чекає штраф від 50 до 80 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян або адміністративний арешт від 3 до 15 діб. Штраф може бути збільшено також за невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей — із 1 — 3 до 30 — 60 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян

Просмотров: 192

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018