Запропоновано ввести єдиний рахунок для сплати податків

У відомстві розповіли про наміри впровадити спрощену модель сплати податкових платежів на єдиний рахунок, який буде функціонувати наступним чином.
Платнику податків відкриють у центральному апараті Казначейства рахунок на зразок електронного адміністрування ПДВ, який юридичні та фізичні особи, що є суб’єктами господарювання, зможуть поповнити протягом місяця у будь-який час певною сумою коштів, яка буде використана для сплати податків.
Наприклад, через єдиний рахунок можна буде сплатити такі податкові зобов’язання, як податок на прибуток підприємств, рентну плату, екологічний податок.
На єдиний рахунок не будуть зараховуватися кошти для сплати ПДФО та ЄСВ, оскільки вони сплачуються при виплаті зарплати, а також для сплати ПДВ та акцизного податку з реалізації пального, оскільки вони сплачуються через відповідні системи електронного адміністрування.
Далі суб’єкт господарювання має подати до територіальних органів ДФС відповідну звітність. У період виникнення у платника податкового зобов’язання центральний апарат ДФС у відповідні терміни направляє до центрального апарату Казначейства електронні реєстри для перерахування коштів з єдиних рахунків платників до відповідного бюджету.
Інформація про сплату автоматично потрапляє до фіскальної служби. До переваг такого рахунку, можна віднести скорочення фінансових витрат і часу платника, який потрібний для формування та виконання банками платіжних доручень. Бухгалтер при настанні терміну сплати податків не буде йти до банку, щоб перерахувати відповідні суми коштів на відповідні рахунки. За нього це зробить центральний апарат Казначейства.
Перевагою запровадження єдиного рахунку буде й створення єдиної інформаційно-аналітичної бази ДФС та Казначейства.

Просмотров: 228

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018