Затверджений порядок відшкодування коштів з державного або місцевого бюджету, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців

Кабінет Міністрів України постановою від 26 серпня 2015 № 658 затвердив Порядок відшкодування коштів державного або місцевого бюджету, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців. Даним порядком визначається процедура відшкодування в бюджет коштів, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців з числа громадян України, які навчалися за держзамовленням у вузах, що не завершили навчання за певним ступенем освіти і бажають повторно здобувати вищу освіту в державних чи комунальних навчальних закладах за тією ж мірою освіти за держзамовленням.

У разі наявності за результатами вступних випробувань підстав для зарахування особи для повторного отримання вищої освіти за держзамовленням, керівник відповідного вузу видає наказ про зарахування особи до числа здобувачів вищої освіти і встановлює термін відшкодування такою особою коштів не пізніше 10 робочих днів з дня початку відповідного навчального року .

Вуз, в якому особа вперше отримувала вищу освіту за держзамовленням, протягом 3 робочих днів з дня звернення зобов’язане надати такій особі довідку із зазначенням фактичної середньої вартості навчання за рахунок бюджету.

Вуз, в який особа зараховано для повторного отримання вищої освіти за держзамовленням, не пізніше 3 робочих днів з дня подання зазначеної довідки надає особі розрахунковий документ для відшкодування коштів.

Особа відшкодовує кошти через вуз, в який зараховано для повторного отримання вищої освіти за держзамовленням, на окремо визначений спеціальний реєстраційний рахунок, відкритий органом Казначейства головному розпоряднику коштів, до сфери управління якого належить вуз, для подальшого зарахування коштів до державного або відповідного місцевого бюджету.

Керівник навчального закладу, до якого особа зараховано, може самостійно реструктуризувати відшкодування коштів і встановити термін відшкодування протягом поточного навчального року за вмотивованою заявою особи з урахуванням її матеріального стану. При цьому перший платіж повинен становити не менше 50% загального обсягу коштів, що підлягають відшкодуванню.

Варто зазначити, що відповідно до порядку, документ, що підтверджує повне чи часткове відшкодування бюджетних коштів, надається до вузу, в який особа зарахована, не пізніше 10 робочих днів з дня здійснення платежу. Особа підлягає негайному відрахуванню з вузу, якщо
вона не надала підтвердження платежу.

Просмотров: 197

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018