Затверджено форму Акта інвентаризації обсягів залишку пального

Відповідно до п. 9 підрозд. 5 розд. XX Податкового кодексу Міністерство фінансів наказом від 25.02.2016 № 219 затвердив форму Акта інвентаризації обсягів залишку пального, а також Порядок його заповнення та подання.
Акт складається особою, що здійснює реалізацію пального та яка згідно з пп. 212.3.4 п. 212.3 ст. 212 розд. VI Кодексу зареєстрована платником акцизного податку щодо обсягів залишку пального:

отриманого від інших суб’єктів господарювання (складається особою, що здійснює реалізацію пального, в тому числі виробником та імпортером);
виробленого на митній території України, з якого сплачено акцизний податок (складається виробником пального);
ввезеного на митну територію України, з якого сплачено акцизний податок (складається імпортером пального).

Акт складається:

особою, яка є власником пального, — щодо обсягів залишку пального, наявних в місцях зберігання у власних або орендованих ємностях, ємностях для транспортування, а також обсягів залишку пального, переданих іншим суб’єктам господарювання на підставі договорів зберігання. Не включаються в Акт такою особою обсяги залишку пального, передані іншим суб’єктам господарювання згідно з договорами комісії, доручення (в тому числі на комісійно-довірчу реалізацію) та іншими аналогічними договорами;
особою, якій пальне передано згідно з договорами комісії, доручення (в тому числі на комісійно-довірчу реалізацію) та іншими аналогічними договорами, — щодо обсягів залишку пального за такими договорами;
особою, яка здійснює виробництво пального на підставі договорів про виробництво із сировини замовника, — щодо обсягів залишку такого пального.

Платник акцизного податку зобов’язаний у строки, встановлені п. 9 підрозд. 5 розд. XX «Перехідні положення» Кодексу, подати до контролюючого органу за основним місцем обліку Акт в електронній формі відповідно до порядку подання податкових документів в електронному вигляді з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису підзвітних осіб, затвердженого в установленому порядку.
Підтвердженням прийняття контролюючим органом Акта є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається платнику податку протягом операційного дня.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 12 березня 2016 р. та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Просмотров: 179

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018