Затверджено нові вимоги до оформлення дисертації

10.03.2017 набрав чинності наказ Міносвіти від 12.01.2017 № 40, відповідно до якого спрощено вимоги до оформлення списку літератури в дисертації та врегульовано питання використання мов при написанні роботи.
До структури дисертації включено анотацію — з часом повністю замінить існуючий автореферат. Це пояснюється тим, що у зв’язку з вимогою публікувати текст дисертації в Інтернеті (а згодом і в Національному репозитарії академічних текстів) необхідність написання автореферату майже зникла.
Дисертація має бути написана державною мовою і за бажанням претендента — англійською або іншою мовою, пов’язаною з предметом дослідження. При цьому обов’язково треба буде подати переклад роботи до дисертаційної ради. Анотація подається державною та англійською мовами, а також третьою мовою, пов’язаною з предметом дослідження.
При оформленні списку літератури до дисертації можна використовувати Національний стандарт України «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання. ДСТУ 8302:2015» або один із стилів, що належить до рекомендованого списку стилів оформлення списку наукових публікацій, які застосовуються в зарубіжній практиці оформлення наукових робіт.

Просмотров: 184

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018