Затверджено Порядок видачі свідоцтва про право на вчинення нотаріальних дій щодо оформлення спадщини

Міністерство юстиції прийняв наказ від 07.12.2016 № 3595/5 «Про затвердження Порядку видачі свідоцтва про право на вчинення нотаріальних дій щодо оформлення спадкових прав».
Порядок визначає процедуру видачі уповноваженій посадовій особі органу місцевого самоврядування (далі – уповноважена особа) свідоцтва про право на вчинення нотаріальних дій щодо оформлення спадкових прав. Свідоцтво про право на вчинення нотаріальних дій щодо оформлення спадкових прав (далі – свідоцтво) може бути видано уповноваженій особі, яка має вищу юридичну освіту, досвід роботи у галузі права не менше трьох років, пройшла протягом року стажування у державній нотаріальній конторі або приватного нотаріуса, завершила навчання щодо роботи з єдиними та державними реєстрами, що функціонують в системі Міністерства юстиції України, та склала іспит із спадкового права.
Свідоцтво є підставою вчиняти уповноваженою особою нотаріальні дії, передбачені пунктами 6, 7 частини першої статті 37 Закону України «Про нотаріат», а саме: видавати свідоцтва про право на спадщину, а також про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя.
Свідоцтво видається Міністерством юстиції України на підставі рішення Комісії з питань складення іспиту із спадкового права посадовими особами органів місцевого самоврядування, уповноваженими на вчинення нотаріальних дій, що зберігаються у справах Департаменту приватного права.
Станом на 29.12.2916 наказ не набрав чинності.

Просмотров: 223

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018