Зменшення податкового тиску платників податків

З 1 вересня 2015 року набрав чинності Закон України від 17.07.2015 № 655-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо зменшення податкового тиску на платників податків».

Надання узагальнюючих податкових консультацій з обов’язковим їх оприлюдненням на офіційному сайті віднесено до повноважень Міністерства фінансів України. Також уточнені умови та порядок допуску посадових осіб контролюючих органів до проведення документальних виїзних та фактичних перевірок. За наявності письмового звернення платника податків, замість документальної невиїзної перевірки може проводитися документальна виїзна перевірка.

Контролюючим та іншим державним органам забороняється використовувати акт перевірки як основу для висновків про відносини платника податків із контрагентами у разі, якщо платникові за результатами здавання акту не вручене податкове повідомлення-рішення.

Законом до 31 грудня 2016 року включно, платників податків з обсягом доходів або операцій до 20 млн. грн., звільнено від сплати штрафних (фінансових) санкцій, зазначених у податковому повідомленні-рішенні, у разі сплати податкового зобов’язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення.

Також, платникам дозволено не нараховувати пеню при самостійному нарахуванні суми грошового зобов’язання впродовж 90 днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання.

Просмотров: 236

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018