Змінено податок на нерухомість

Згідно з Законом від 24.12.2015 № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу і деякі законодавчі акти України про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016» році ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості
Розмір податку не має перевищує 3% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв.м., тобто 41,34 грн.
За наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, в тому числі його частки, загальна площа якого перевищує 300 кв. м. (для квартири) та/або 500 кв. м. (для будинку), сума податку, розрахована у відсотках, збільшується на 25 тис грн на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Просмотров: 218

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018