Змінено порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

07.04.2015 року набрав чинності Наказ міністерства юстиції України «Про деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 31.03.2015 р. № 466/5

Даним Наказом затверджений Порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України (далі – Порядок).

Згідно даного Порядку, відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі, є відкритими і загальнодоступними, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про відкриття та закриття рахунків, накладення та зняття арештів на рахунки та майно.
Виписки, витяги, довідки та інформація з Єдиного державного реєстру в електронному вигляді видаються незалежно від місця зберігання реєстраційних справ юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців та включають відомості, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Запит про надання виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (додаток 1), запит про надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (додаток 2) та запит про надання довідки про наявність або відсутність у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців інформації, яка запитується (додаток 3) (далі — запити про надання відомостей з Єдиного державного реєстру), подаються запитувачами особисто, або через Реєстраційний портал, або надсилаються поштовим відправленням.
Запит про надання інформації з Єдиного державного реєстру в електронному вигляді подається запитувачем через Реєстраційний портал.

Якщо запитувачем про надання виписки з Єдиного державного реєстру є представник юридичної особи (крім керівника юридичної особи) або фізичної особи — підприємця, такий запит подається особисто.
У разі надіслання запиту про надання виписки з Єдиного державного реєстру державному реєстратору поштовим відправленням справжність підпису запитувача на запиті повинна бути нотаріально засвідчена.

Просмотров: 158

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018