Зміни до Інструкції про службові відрядження

З 11 вересня 2015 року набрали чинності зміни до «Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон», затверджені Наказом Міністерства фінансів України від 04.08.2015 № 694.

Варто зазначити, що відтепер здійснювати реєстрацію роботодавцем особи, яка вибуває у відрядження, у спеціальному журналі не потрібно, оскільки дане положення виключено.

Також змінені норми щодо відшкодування витрат при службових відрядженнях. Зокрема, якщо дата на транспортному квитку не збігається з датою прибуття працівника з відрядження згідно з наказом про відрядження, за ці дні працівникові не відшкодовуються добові витрати, витрати на наймання житлового приміщення та інші витрати (крім витрат на проїзд з місця відрядження до місця постійної роботи). Крім того, керівники підприємств зможуть особисто вирішувати питання відшкодування своїх витрат на наймання житлових приміщень, що перевищують граничні суми, затверджені постановою Кабінету міністрів України від 02.02.2011 р. № 98, на проїзд у м’якому вагоні, суднами морського і річкового транспорту, повітряним транспортом за квитками 1-го класу та бізнес-класу, а також витрат на перевезення багажу понад вагу, вартість перевезення якого входить до вартості квитка.

Просмотров: 193

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018