Зміни до Кодексу законів про працю України щодо випробування при прийнятті на роботу

21.04.2015 року прийнято у першому читанні Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо випробування при прийнятті на роботу) від 26.12.2014 р. №1639
Законопроектом пропонується розширити перелік осіб, для яких не встановлюється випробування при прийнятті на роботу, включивши до нього: обраних на посаду; переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади; осіб, які пройшли стажування під час прийняття на роботу з відривом від основної роботи; вагітних жінок, працівників із сімейними обов’язками, які мають дітей віком до трьох років; осіб, із якими укладається строковий трудовий договір.
Крім цього, змінами передбачається, що до строку випробування не зараховуються дні, коли працівник фактично не працював, незалежно від причин.
У разі встановлення власником або уповноваженим ним органом невідповідності працівника займаній посаді, на яку його прийнято, або виконуваній роботі, він має право протягом строку випробування звільнити такого працівника, письмово попередивши його про це за три дні, без виплати вихідної допомоги.

Трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом і у випадку незадовільного результату випробування.

Просмотров: 227

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018