Наказом Мінфіну від 7 вересня 2020 року № 548¸який набрав чинності 11 листопада 2020 року, викладено в новій редакції Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків.

Річний план-графік оприлюднюватиметься на офіційному веб-сайті ДПСУ до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки. Оновлюватися річний план-графік буде в разі його коригування.

Внесення змін до плану-графіка перевірок на поточний рік допускатиметься тепер не частіше одного разу в першому та одного разу в другому кварталах такого року, крім:

— випадків, коли зміни пов’язані зі змінами найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка,

— та/або виправлення технічних помилок.

Документальна перевірка платника податків, який був включений до плану-графіка перевірок на поточний рік унаслідок внесення змін у такому році (інших, ніж зміни найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка, та/або виправлення технічних помилок), може бути розпочата:

— не раніше ніж 1 липня поточного року у разі внесення змін до плану-графіка на поточний рік у першому кварталі такого року,

— не раніше ніж 1 жовтня поточного року у разі внесення змін до плану-графіка на поточний рік у другому кварталі такого року.